La Belle Hélène (Parfums MDCI)

28.09.2018

Parfémy francouzské značky Parfums MDCI jsou unikátní nejenom olfaktoricky, ale vyjímečné jsou také jejich flakóny s bustou na uzávěru. Podle toho jak máte "hluboko" do kapsy, si můžete vybrat mezi třemi variantami bust. Nejdražší křišťálové sběratelské kousky jsou vyráběny ve sklárně Cristallerie royale de Champagne, "levnější", ze sněhobílého nepolévaného porcelánu (biskvit), jsou vyráběny v městečku Limoges. "Nejlevnější" variantou jsou flakóny s porcelánovou bustou... no a pro nás obyčejné smrtelníky značka nabízí i variantu bez busty, zato se střapečkem :-)

Mě se podařilo vyzkoušet La Belle Hélène.

Oblékla si negližé ze saténu broskvové barvy a telefonem objednala dezert. "Pokojová služba. Dobrý večer, paní, vaše ovoce s čokoládou. Přeji dobrou chuť." Zastoupila pohlednému mladíkovi cestu a frivolně spustila ramínko. "A vy byste chuť neměl?" 

  • složení:
  • hruška, aldehydy, tangerinka, lipový květ, růžová esence, vonokvětka, ylang-ylang, kosatcový kořen, mirabelka, myrha, vetiver, pačuli, viržinský cedr, ambra, větvičník, bílé pižmo, santal, lékořice 

Neuvěřitelné, co tu dokážou aldehydy - chladivý satén je díky nim úplně hmatatelný. Objeví se i lehounký náznak růžovo-fialkového pudru a rtěnky. Broskev není přezrálá díky vetiveru a má chloupky na slupce. Postupně vše oslazuje mléčná smetanová "Kinder" čokoláda, která taje lidským teplem. 

Hrušku - hlavní ingredienci desertu "Krásná Helena" legendárního šéfkuchaře hotelu Ritz Augusta Escoffiera, moučníku s hruškou pošírovanou v cukrové lázni, podávané s vanilkovou zmrzlinou, kandovanými fialkami, to vše přelité čokoládou, který byl pojmenován La Belle Hélène na počest světové premiéry operety Jacquese Offenbacha v 19. století v Paříži - tam nevnímám ani při opakovaném zkoušení.